Din fericire nu cunosc pe nimeni care sa fi avut probleme din cauza atacului de vineri. Totusi, foarte multe persoane au fost afectate. Pentru a preveni acest lucru este bine sa fiti cu un pas inainte. Nu strica niciodata sa fiti preventivi. Si ca sa dezbatem putin acest subiect vrem sa stim cum va protejati voi.

Eu sunt mai nesimtit si nu folosesc antivirus. De fapt, nu mai folosesc de 3-4 ani. Ultimul pe care l-am avut a fost un BitDefender cu licenta pe 1 an, iar dupa ce s-a terminat am renuntat de tot la el. In prezent ma bazez doar pe Windows Defender, foarte bun pe Windows 10. Totusi, am si un backup la toate datele pe un HDD extern.

Insa am invatat sa navighez mai bine pe internet. Nu mai accesez site-uri dubioase, ma feresc de reclame cat pot cu diferite programe si nu mai bag tot felul de USB-uri de la prieteni in PC. Ultima data cand mi-am virusat PC-ul a fost de la un stick.

Desi nu am avut deloc probleme si nu simt lipsa antivirusului, o data la cateva luni scanez sistemul de adware cu AdwCleaner. Acest programel imi scaneaza tot sistemul dupa adware si il elimina. In rest nu fac mare lucru. Sunt doar atent si folosesc Windows 10 licentiat. Il las sa-si faca toate update-urile cand este nevoie.

Acum vreau sa vad cum va protejati voi. Folositi antivirus? Ati trecut la alt sistem de operare decat Windows? Aveti backup?

Sursa : Arena IT